Sinds begin van dit seizoen is er een samenwerking gestart met de (sport) fysiotherapeuten van Wolbert Fysio uit Uden.

Vanuit de kennis en ervaring over sporten en sportblessures ondersteunen ze de club, trainers en de leden. Het doel is om blessures te voorkomen en mee na te denken over het optimaal te kunnen presteren op de skies of op de snowboard!

Gratis inloopspreekuur

Indien er wel een blessure is dient deze adequaat en snel aangepakt te worden! Om snel duidelijkheid te krijgen bij (startende) blessures kun je als lid van De Schans bepaalde tijden terecht bij het gratis inloopspreekuur:

Maandag 1700-1800 in Uden (Vijverlaan 3)

Dinsdag 1700-1800 in Boekel (St. Janplein 2)

Gedurende een korte screening (geen behandeling) wordt de klacht beoordeeld of er sprake is van een blessure. Deze screening is vrijblijvend en wordt niet in rekening gebracht bij de zorgverzekering.

Meten = weten

Samen met de trainers van de De Schans heeft Niels Langens een testprotocol opgesteld voor de wedstrijdteams. Onder het motto ‘meten=weten’ zijn diverse sportspecifieke vaardigheden getest. Denk hierbij aan sprongkracht, het reactievermogen en explosiviteit!

Niet alleen worden er mogelijke verbeterpunten inzichtelijk gemaakt, ook is door vaker te testen vooruitgang zichtbaar. De testen zullen later in het seizoen herhaald worden!

Wij hebben het testen als een zeer nuttig en leerzaam ervaren!