De ski- en snowboardschool van Ski- & Snowboardclub De Schans bestaat uit een team van professionele leraren. Onder hun leiding kun je bij De Schans veilig leren skiën of snowboarden. Wil je je techniek verder perfectioneren, dan ben je bij ons aan het goede adres. Voor zowel beginnende- als (ver)gevorderde skiërs en snowboarders biedt onze vereniging een uitgebreid lesprogramma.

Proeflessen
Indien je beginner bent en je twijfelt nog of je wilt gaan skiën of snowboarden, dan kun je een proefles volgen voor een eerste kennismaking met de wintersport. Een proefles duurt 30 minuten en kost € 10,00.

Ski- en snowboardcursussen

Bij De Schans kun je meedoen aan cursussen van 8 lessen voor diverse leeftijdsgroepen. De eerste cursusperiode lessen start op vrijdag 29 september. Kinderen kunnen vanaf 4 jaar meedoen met de skilessen en nu al vanaf 6 jaar met snowboardlessen. Beginners kunnen na een paar lessen al zelf oefenen.

Als je al kunt skiën of snowboarden dan is het noodzakelijk om te komen voorskiën en snowboarden, zodat we je in de juiste groep kunnen indelen. Dit kan tijdens de Open dagen. Je hoeft je hiervoor niet vooraf aan te melden. Voor beginners is dit uiteraard niet nodig.

De groepscursussen starten twee keer per seizoen. Voor het seizoen 2017/2018 zien de periodes er als volgt uit:

 • 29 september: start cursusperiode 1
 • 24 november: start cursusperiode 2

Bij voldoende belangstelling starten wij tussendoor met extra groepen. Het minimaal aantal deelnemers in een groepscursus is 5 cursisten. Groepen worden ingedeeld op leeftijd (juniorlessen) en niveau. Voor het deelnemen aan groepscursussen moet je lid zijn/worden van de vereniging. Als lid kun je onbeperkt skiën of snowboarden tijdens openingstijden van de skibaan.

Skicursussen Junior

 • Leeftijd: vanaf 4 jaar
 • Groepsgrootte: 5- 8 skiërs
 • Aantal lessen: 8
 • Duur: 50 minuten per les

Kinderen kunnen voor skiles bij ons terecht vanaf 4 jaar of als ze tijdens de cursus 4 jaar worden. Tijdens onze lessen is er ruim aandacht voor vertrouwen en natuurlijk voor veel plezier.

Omdat wij vertrouwen heel belangrijk vinden, krijgen de kleinste kinderen les van twee leraren. Daarnaast skiet de leraar vaak met een kind individueel mee. Hierdoor moeten de kinderen soms op elkaar wachten. Op deze manier proberen we de veiligheid te waarborgen. En de kans dat kinderen angstig worden en het plezier in skiën verliezen, te verkleinen. Ook kinderen die al kunnen skien kunnen bij ons terecht om de techniek te verbeteren.

Snowboardcursussen Junior 

 • Leeftijd: vanaf 6 jaar
 • Groepsgrootte: 5-8 snowboarders
 • Aantal lessen: 8
 • Duur: 50 minuten per les

Kinderen kunnen voor snowboardles bij ons terecht vanaf 6 jaar of als ze tijdens de cursus 6 jaar worden. Tijdens de cursus leren ze de beginselen van snowboarden. Ook kinderen die al kunnen snowboarden kunnen de techniek bij ons verbeteren in onze gevorderden lessen.

Ski- en Snowboardcursussen Senior

 • Groepsgrootte: 5-8 skiërs
 • Aantal lessen: 8
 • Duur: 50 minuten per les

Voor de volwassenen bieden wij ook ski- en snowboardcursussen aan. Je leert in een groep van je eigen niveau, de beginselen van het skiën of snowboarden, of verbetert je techniek.

Privélessen skiën en snowboarden

Privéles heeft vele voordelen. Zo is alle aandacht voor jou alleen. Je bepaalt zelf het aantal lessen en de tijdstippen waarop je beschikbaar bent. Wanneer je niet kunt op de afgesproken tijd (en u belt 24 uur van te voren af) dan kun je deze les op een ander tijdstip inhalen. Liever met iemand samen les? Wij geven privéles tot 4 personen. Voor het volgen van privéles hoef je geen lid te zijn van de vereniging.

 • Leeftijd: vanaf 3 jaar
 • Groepsgrootte: maximaal 4 skiërs/snowboarders
 • Aantal lessen: zelf te bepalen
 • Duur: 50 miuten per les

Ben je een vergevorderde skiër, en op zoek naar net een beetje meer uitdaging? Dan bieden we trainingen aan. Voor meer info kijk je op onze teampagina.

Lessen bij Skischool de Schans

Praktische tips

De tarieven
Je vindt de actuele tarieven op onze website.

Inschrijven
Inschrijven voor ski- of snowboardlessen kan bij de infobalie tijdens de openingstijden of via deze website. Na aanmelding ontvang je van ons een bevestiging. Als je definitief bent ingepland krijg je van ons bericht.

Wij proberen zoveel mogelijk rekening te houden met je wensen. Helaas is dit organisatorisch niet altijd mogelijk. Hoe meer voorkeurstijden je vooraf kenbaar maakt, hoe groter de kans dat je wensen ook ingewilligd kunnen worden.

Voorskiën/boarden
Wanneer je geen beginner meer bent, en kiest voor een cursus, dan proberen wij je in te delen in een groep met skiërs of snowboarders van hetzelfde niveau. Om deze groepen zo goed mogelijk samen te stellen raden wij je aan om te komen voorskiën of boarden. Maak een afspraak via e-mail planning@deschans-uden.nl

Kleding en materiaal
Draag op de baan gemakkelijk zittende kleding en kleding die tegen een stootje kan. Het dragen van handschoenen en kleding met lange mouwen is verplicht! Het dragen van een skihelm wordt aangeraden. Voor kinderen tot en met 12 jaar is het dragen van een helm verplicht.

Ski- & Snowboardclub De Schans stelt gratis de benodigde ski’s/snowboards, stokken, schoenen en kinderhelmen beschikbaar.

De eerste les
Nadat je de bevestiging hebt ontvangen dat je ingedeeld bent, dien je op de dag van de eerste les voordat de eerste les begint, te betalen bij de infobalie. Je kunt pinnen of contant afrekenen. Betaling met een creditcard is niet mogelijk. Je wordt verzocht in verband met de drukte bij de eerste les minimaal een half uur van te voren aanwezig te zijn. Als je betaald hebt kun je het materiaal bij de materiaalbalie gaan halen.

 

Als je nog geen lid bent dan kun je meteen lid van de vereniging worden (geldt voor groepscursussen).

Heb je vragen of opmerkingen aangaande lessen? Stuur dan een e-mail sturen naar planning@deschans-uden.nl.

 

Tot ziens op De Schans!