De G-afdeling van Ski & Snowboardclub de Schans is ook bekend als Werkgroep Skiën Gehandicapten (WSG) Uden. De werkgoep is opgestart in 1986 en is een van de 13 werkgroepen die deel uitmaakt van de Stichting Recreatie en Sport voor Bijzondere Doelgroepen te Uden. Het sleutelwoord is plezier door middel van sport. De leraren en begeleiders van deze werkgroep zijn gespecialiseerd in skiën, langlaufen en snowboarden voor mensen met een verstandelijke beperking. Het doel hiervan is het boeken van psychologische en sociale vooruitgang door middel van sport.

Evenement%20(37)

De G-afdeling onderscheid zich doordat we bijna 30 jaar ervaring hebben om mensen met een verstandelijke beperking te laten ervaren hoe leuk het is om te kunnen skiën, langlaufen of snowboarden. Wij gaan uit van mogelijkheden en laten de deelnemer ervaren wat het is om bijvoorbeeld op ski’s te staan alvorens te kunnen bepalen hoe verder. Als het er namelijk in zit is het vooral een zaak van veel doen en herhalen. Vertrouwen en plezier zijn aspecten die continue de boventoon voeren. Het gaat tenslotte om genieten en daarbij sportief te groeien en zelfstandiger worden.

De lessen, in groepsverband, zijn elke dinsdagavond van 19:00 tot 20:30. Door onze aanpak zijn we in staat in een groep iedere deelnemer afzonderlijk te begeleiden, hierbij is de vertrouwensband de sleutel tot succes. Mocht blijken dat er geen “klik” is, dan is dit gewoon bespreekbaar en kijken we of we een andere leraar/begeleider kunnen inplannen.

Voor meer informatie kunt u een kijkje komen nemen op een dinsdagavond of kijk wsguden.nl.